Even voorstellen

Ik ben Miranda Ridderbosch. Een trotse moeder van een 23-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik woon met mijn kinderen in Amstelveen.

Zestien jaar lang heb ik gewerkt als Kinderverpleegkundige aan het VUMC, waar ik hoog complexe, medische zorg heb gegeven aan ernstig zieke kinderen in de leeftijd van nul tot en met zestien jaar. Dit heb ik altijd met veel plezier, liefde en compassie gedaan. De zorg werd steeds zwaarder en de turnover steeds hoger hierdoor kwam er steeds minder tijd voor de patient. In 2011 ben ik daarom gestopt en heb er voor gekozen meer tijd aan mijn eigen kinderen te geven. Hierdoor kwam er rust en ruimte om vervolgens de opleiding te doen tot Kinder& Jeugd therapeut bij BGL.

Geen carrière-switch maar een hele mooie aanvulling op wat mij maakt als persoon: zorgend, luisterend, verwonderend, laagdrempelig, samen, geborgen. De tijd voor het kind, die ik miste in het ziekenhuis kan ik nu ten volle benutten om gericht bij het kind te zijn en stappen te zetten voor de toekomst.

In het ziekenhuis heb ik ouders en kinderen bijgestaan in heel kwetsbare en spannende periodes waarin ee3n luisterend oor en oprechte aandacht de speerpunten waren. Afgelopen jaren heb ik kinderen mogen begeleiden met uiteenlopende problematiek: o.a. hulp bij (dreigende) scheiding, laag zelfbeeld, faalangst, bed- en broek plassen, slaapproblemen, te snel te boos worden, teveel leven vanuit de omgeving, gepest worden, geen verbinding hebben met jezelf. Hierbij heb ik gewerkt aan het aanleren van nieuw gedrag maar bovenal, wat maakt dat je zo reageert en wat doet dat met jou en wat zijn jouw behoeften? Kortom: wie ben jij?

Ik vind het geweldig om te zien dat, vaak in korte tijd een verandering komt in het kind en daardoor ook in het gezin en de omgeving!

Miranda Ridderbosch